Suomen Islamilainen Yhdyskunta

Jäsenhakemukset

Liittyminen uskonnolliseen yhdyskuntaan (VRK) 12-17 -vuotiaan suostumus uskontokunnasta liittymiseen/ eroamiseen 15-17 -vuotiaan huoltajien suostumus uskonnolliseen yhdyskuntaan liittymiseen/uskonnollisesta yhdyskunnasta eroamiseen Jäsenanomus Yhdyskuntaan liitytään täyttämällä jäsenanomusta ja ylläolevista linkeistä löytyviä sopivia VRK lomakkeita. Täytetyt paperit tulee allekirjoittaa asianmukaisesti ja tuoda yhdyskunnan toimistoon. Kun hallitus tai imaami hyväksyvät anomuksen VRK:n lomake lähetetään maistraattiin.

Islamin esittely

Eid Mubarak

Eid on sunnuntaina 24.5.2020.
Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaami Anas Hajjar toivottaa hyvää eidiä (video)

read more

A Call To Support Mosques And Islamic Institutions

One of the chief consequences of the Covid-19 pandemic was the closure of many mosques and Islamic institutions in adherence to the guidelines set out by most authorities across the EU. This step was also in line with the core values of our religion which prioritises the protection of life. With that said, there was always going to be a negative aspect of such measures, a major one being the affect it has on the sources of funding for all these different institutions which rely mainly on the donations and support of its attendees, and with them not being able to attend their mosques and institutions, their support has waned, leaving most of these organisations in dire economic predicaments.

read more

Tiedote: Moskeijat tulevat edelleen olemaan kiinni

Moskeijoiden hallitukset kokoontuivat Lauantaina 18.4.2020 ja yhteisymmärryksessä laativat seuraavan tiedotteen:
Moskeijat tulevat edelleen olemaan kiinni Suomen hallituksen ja viranomaisten ohjeita noudattaen niin kauan kuin tilanne vaatii.
Kokoontumiset (juhlat, hautajaiset, iftar -ateriat) on vältettävä.
Taraweeh rukoukset voi järjestää samassa taloudessa asuvien kesken. Kyseessä on kuitenkin sunnah rukous ja moskeijoissa rukoileminen kaikkien kanssa ei tule järjestymään.
Hautaus- ja janazah -rukouksiin liittyvissä asioissa ohjeistamme olemaan omaan islamilaiseen yhdyskuntaan yhteydessä, jotta voimme näin varmistaa vallitsevien ohjeiden mukaiset järjestelyt.

read more

Korona muuttaa myös ramadanin viettoa

Korona muuttaa myös ramadanin viettoa – moskeijat ovat kiinni ja paastokuukauden huipentavia juhlia ohjeistetaan pidettäväksi vain perheen kesken.
Islamilaiset yhdyskunnat ohjeistavat jäseniään ramadanin viettämiseen poikkeusoloissa.

Yle uutiset
https://yle.fi/uutiset/3-11307997

read more

Tiedotus Hautausasioista

Koronatilanteen vuoksi sairaalat pääkaupunkiseudulla ovat evänneet vainajan pesun tiloissaan. Uusin ohjeistus sairaaloilta on, että vainaja pitää valmistella osastolla heti kuoleman jälkeen. Vesipesua ei saa tehdä ja vain yksi omainen tai joku muu muslimi voi tulla valmistelemaan vainajan....

read more

Käyntiosoite

Toimisto:
Lönnrotinkatu 22 C 34, 00120 Helsinki
Moskeija:
Lönnrotinkatu 22 P 41, 00120 Helsinki

Puhelin

+358 94 289 3751

Sähköposti

rabita(at)rabita.fi