Suomen Islamilainen Yhdyskunta

Varausjärjestelmä

رمضان

إمساكية شهر رمضان المبارك
ملف للتنزيل

بسبب الإغلاق الناتج عن تفشي فيروس كورونا، لن تتوافر وجبات إفطار رمضانية في المسجد هذا العام

Suomen Islamilainen Yhdyskunta

on toiseksi vanhin islamilainen yhdyskunta Suomessa. Toiminta on monikulttuurista ja moni-etnista.

Suomen Islamilainen Yhdyskunta on johtava islamilainen järjestö Suomessa, ja se pyrkii tekemään tunnetuksi islamilaista kulttuuria seuraten keskilinjan islamilaisia arvoja, toimimalla avoimesti ja läpinäkyvästi yhteiskunnassa ja toimimalla yhteistyössä kaikkien muitten organisaatioitten kanssa.

Suomen Islamilainen Yhdyskunta

RADIO

Ajankohtaista

Suomen Islamilaisen Yhdyskunnan hallitus päättänyt sulkea moskeijan ovet päivittäisrukouksilta, opetuksilta ja joukkotoiminnalta viikonloppuisin, sekä perjantai rukoukselta alustavasti 13.4.2020 asti, mutta mahdollista on, että sulku pidennetään tarpeen vaatiessa.

Lue lisää..

Jäsenhakemukset

Liittyminen uskonnolliseen yhdyskuntaan (VRK) 12-17 -vuotiaan suostumus uskontokunnasta liittymiseen/ eroamiseen 15-17 -vuotiaan huoltajien suostumus uskonnolliseen yhdyskuntaan liittymiseen/uskonnollisesta yhdyskunnasta eroamiseen Jäsenanomus Yhdyskuntaan liitytään täyttämällä jäsenanomusta ja ylläolevista linkeistä löytyviä sopivia VRK lomakkeita. Täytetyt paperit tulee allekirjoittaa asianmukaisesti ja tuoda yhdyskunnan toimistoon. Kun hallitus tai imaami hyväksyvät anomuksen VRK:n lomake lähetetään maistraattiin.
Eid Al Fitr -rukous

Eid Al Fitr -rukous

Suomen Islamilainen Yhdyskunta onnittelee kaikkia Suomen muslimeja ja muslimiyhteisöä Eid Al-Fitr -juhlan johdosta, joka on perjantaina 21.04.2023. Eid-rukous pidetään:
Arena Center Hakaniemi
Sörnäisten rantatie 2, 00530 Helsinki

Ramadan Kareem

Ramadan Kareem

Suomen Islamilainen Yhdyskunta (Rabita)
onnittelee Suomen muslimiyhteisöä
siunatun ramadan-kuukauden johdosta.

t

Usein kysyttyä (FAQ)

Miten lasketaan al-fitrin almu, paaston korvaus ja rikotun valan korvaus?

Miten lasketaan al-fitrin almu, paaston korvaus ja rikotun valan korvaus?

Alfitrin almu lasketaan perustuen maan muslimien perus ruoka-aineeseen ( leipä=vehnä, riisi, mallas, taateli, rusina tms).
esim Suomessa lasketaan riisin mukaan (1 Sa’ = 3640g painona, jotkut arvioivat paino olevan jopa 5kg), toisissa maissa lasketaan vehnän korkean laadun mukaan (1/2 Saa’ = 1820g, jotkut arvioivat painoa olevan jopa 2,5 kg), Riisin keskiverto hinnan mukaan on laskettu Zakat al-fitr olevan 8€ rahana (2016-9) (Hanafi lakikoulukunnan mukaan). (toisissa lakikoulukunnissa tämä Zakat tyyppi maksetaan ruoka-aineena ainoastaan, ei rahana, jolloin pätee suurempi paino).

Zakat (nk. almuvero), miten lasketaan ?

Zakat (nk. almuvero), miten lasketaan ?

Kullan raja-arvo (nisab): On 20 mithqal tai dinaari 24k kullasta, 1 mithqal=3,60g, joten 20 x 3,60=72g puhdasta kultaa (24k) = 82,28g 21k kultaa. Hopean raja-arvo (nisab): On 200 dirhimiä, 1 dirhim= 3,5g (Hanafi lakikoulukunnan mukaan), siten 200 x 3,5 = 700g hopeaa. Rahan raja-arvo (nisab): Koska hopean arvo on laskenut merkittävästi, kulta on paperisen rahan arvon perustana ja koska mithqal on käytetty profeetan aikana rahan perustana ja korvausten maksun laskuissa,

Mitä jokaisen kristityn tulisi tietää islamista

Harvat islamia käsittelevät kirjat kuvaavat kristinuskon kautta islamia lähestyvän ihmisen ongelmia. Tämän kirjan kirjoittaja on huomannut myös muslimien joukossa vallitsevan tendenssin unohtaa Abrahamista lähtöisin olevien uskontojen – juutalaisuus, kristinusko ja…

Kirja pdf-muodossa tässä linkissä

Mitä jokaisen kristityn tulisi tietää islamista

Olisi sääli, jos tämä kirja loppuisi vaiheessa, jossa se antaa lukijalle tietoa sisällöstään. Vaikka lukija uskoisi jokaista kir¬joittamaani sanaa päättäen siihen, tuntisin jääneeni kauas onnistumisesta. Mikäli tiedostava vaihe ei siirry psykomo¬toriseen vaiheeseen, tehtävä jää suorittamatta. Mikäli tieto ei kehitä tunnetta (sydämessä), joka heijastuu käyttäytymi¬sessä, se pysyy steriilinä tietona, kuten puu, joka ei kanna hedelmää.

mmmm hhlhh mm

 

Ei löytynyt tapahtumia...