Suomen Islamilainen Yhdyskunta

Jäsenhakemukset

Liittyminen uskonnolliseen yhdyskuntaan (VRK) 12-17 -vuotiaan suostumus uskontokunnasta liittymiseen/ eroamiseen 15-17 -vuotiaan huoltajien suostumus uskonnolliseen yhdyskuntaan liittymiseen/uskonnollisesta yhdyskunnasta eroamiseen Jäsenanomus Yhdyskuntaan liitytään täyttämällä jäsenanomusta ja ylläolevista linkeistä löytyviä sopivia VRK lomakkeita. Täytetyt paperit tulee allekirjoittaa asianmukaisesti ja tuoda yhdyskunnan toimistoon. Kun hallitus tai imaami hyväksyvät anomuksen VRK:n lomake lähetetään maistraattiin.

Halal todistukset

Halal sertifikaatti myönnetään yhdyskunnassa tutkittuamme ensin asiaan liittyvät asiakirjat, valmiset, käyttötarkoitus, käyttö ruuassa tai ruuanlaitossa, valmistus prosessi ja sisältyvät aineosat. tarvittaessa Käydään paikan päällä tarkistamassa ettei kiellettyjä aineita käytetä tai jäävät tuotteeseen/sekoittuvat tuotteeseen. Etiikka ja puhatus on seikkoja joita tarkistetaan samalla. Tarvittaessa konsultoidaan asiantuntioita ja lainoppineita.

Sertifikaatti myönnetään vuodeksi kerralla ja peritään yleensä todistus-maksu on per tuote periaatteella, summasta tai tarjouksesta päättää yhdyskunnan hallitus riippuen tuotteesta. Sertifikaatti on voimassa tutkitulle prosessille, jos se muuttuu niin uutta prosessia on tutkittava ja jos edelleen voidaan pitää Halalina, myönnetään jatko. Todistus kirjoitetaan englanniksi. Todistukset voimassa vuoden kerralla.

Malesia ja Indonesia vaativat että todistuksen myöntäjä on rekisteröity heillä ja tekee piste tarkastuksia (johon todistuksen pyytäjä on myönnyttävä) , yhdyskuntamme ei ole hakeutunut jäseneksi kyseisiin organisaatioihin ja siten emme takaa todistusten hyväksyntä kyseisissä maissa. Yhdyskunta ei myöskään myönnä sertifikaatteja Suomessa teurastetuille lihatuotteille (toistaiseksi).