Suomen Islamilainen Yhdyskunta

Jäsenhakemukset

Liittyminen uskonnolliseen yhdyskuntaan (VRK) 12-17 -vuotiaan suostumus uskontokunnasta liittymiseen/ eroamiseen 15-17 -vuotiaan huoltajien suostumus uskonnolliseen yhdyskuntaan liittymiseen/uskonnollisesta yhdyskunnasta eroamiseen Jäsenanomus Yhdyskuntaan liitytään täyttämällä jäsenanomusta ja ylläolevista linkeistä löytyviä sopivia VRK lomakkeita. Täytetyt paperit tulee allekirjoittaa asianmukaisesti ja tuoda yhdyskunnan toimistoon. Kun hallitus tai imaami hyväksyvät anomuksen VRK:n lomake lähetetään maistraattiin.

Hautajaisrukoukset ja pesut

Suomessa jokaisessa kunnassa haudataan omat vainajat, omassa hautausmaassa, muslimeilla on suurimmassa osassa kunnista omat rivit tai hautausalueet ja joissain tapauksissa omat hautausmaat. Yhdyskunta auttaa järjestelyissä ja pesijän järjästämisessä. Kuljetuksesta vastaavat yleensä hautaustoimistot esim helsinkiläisillä on kuntasopimus Pietet:n kanssa ja Vantaalla Monosen kanssa. Helsinkiläiset muslimit haudataan Honkanummen hautausmaalla, Vantaalaiset Ruskeasannalla ja Espoolaiset Kellonummella, Kirkkonummelaiset Kirkkonummen muslimien hautausmaalla ja Tataareilla on käytössään Hietalahden islamilainen hautausmaa.

Perhe voi itsekin tehdä nämä järjestelyt ottamalla yhteyttä ensin oman kunnan hautausmaan puutarhuriin ja sopimalla hautauspaikasta jaajasta, sitten pyytämällä kuljetus oman kunnan sopimuksen mukaiselta hautaustoimistolta. Omalta yhdyskunnalta järjestetään pesijät. Kääriliinat löytynevät joko yhdyskunnilta tai yksinkertaisesti kangaskaupalta. Moskeijoilta järjestetään rukoilijoiden kuljetusta hautajaisrukouksia varten kunhan asiasta ilmoitetaan moskeijoihin. Suomen Islamilaisen neuvoston hautausmaa lautakunta on hoitanut näitä järjestelyjä kiitettävän hyvin kuitenkin perheiden puolesta.