Suomen Islamilainen Yhdyskunta

Jäsenhakemukset

Liittyminen uskonnolliseen yhdyskuntaan (VRK) 12-17 -vuotiaan suostumus uskontokunnasta liittymiseen/ eroamiseen 15-17 -vuotiaan huoltajien suostumus uskonnolliseen yhdyskuntaan liittymiseen/uskonnollisesta yhdyskunnasta eroamiseen Jäsenanomus Yhdyskuntaan liitytään täyttämällä jäsenanomusta ja ylläolevista linkeistä löytyviä sopivia VRK lomakkeita. Täytetyt paperit tulee allekirjoittaa asianmukaisesti ja tuoda yhdyskunnan toimistoon. Kun hallitus tai imaami hyväksyvät anomuksen VRK:n lomake lähetetään maistraattiin.

Auroran sairaalan vainajatilaa käytetään helsinkiläisten muslimivainajien pesuun ja siihen liittyvään säilytykseen. Vainajatila sijaitsee Auroran sairaalan rakennuksessa 16, ovi C.

Vainajatilaan saapuvia pyydetään jättämään autot Auroran sairaalan ratsastuskentän pysä-köintialueelle. Invapysäköinti rakennuksen 16 edessä on mahdollista yhdelle autolle in-vapysäköintitunnuksella. Muita autoja ei voi pysäköidä pesutilojen eteen.

Kuljettaja voi ajaa saattajat vainajatilaan, mutta tämän jälkeen auto on siirrettävä. Väärin pysäköidyt autot joudutaan siirtämään pois muun sairaalan toiminnan turvaamiseksi. Ruumis-auto voi jäädä odottamaan vainajatilan oven eteen.

Vainajien pesutilaan varataan aika
Peseminen on mahdollista arkisin klo 9 – 18 ja la-su klo 11 – 16.

Aika varataan Auroran sairaalan neuvonnan vahtimestarilta, p. 09 310 65605 (arkisin klo 8 – 19 ja la-su klo 10.30 – 17.30).

Hautaustoimisto saa kulkutunnisteen vainajatilaan vahtimestareilta Auroran sairaalan neuvon-nasta, rakennus 15. Jos vainaja tuodaan pesutilaan etukäteen, hautaustoimiston pitää varata aika etukäteen vahtimestarilta, etteivät kuljetukset häiritse pesurituaalia. Tilaan ei saa mennä varaamatta aikaa.

Pesutilan varustelu

Pesutilassa on maksutta käytettävissä suojakäsineitä, kirurgisia suu-nenäsuojia ja kertakäyt-töisiä esiliinoja ja pyyheliinoja. Koronaan kuolleen vainajan käsittelyssä tarvittavia pitkähihai-sia esiliinoja, visiireitä ja myssyjä saa tarvittaessa. Pesun jälkeen käytetyt välineet laitetaan roskakoriin ja käytetyt pyyhkeet pyykkipussiin.

Ajanvarauksen yhteystiedot
Auroran sairaalan neuvonta
Nordenskiöldinkatu 20, rakennus 15
p. 09 310 65605

Lisätiedot
Vastaava vahtimestari
Tommi Laurikainen
tommi.laurikainen@hel.fi
p. 09 310 20884