Suomen Islamilainen Yhdyskunta

Jäsenhakemukset

Liittyminen uskonnolliseen yhdyskuntaan (VRK) 12-17 -vuotiaan suostumus uskontokunnasta liittymiseen/ eroamiseen 15-17 -vuotiaan huoltajien suostumus uskonnolliseen yhdyskuntaan liittymiseen/uskonnollisesta yhdyskunnasta eroamiseen Jäsenanomus Yhdyskuntaan liitytään täyttämällä jäsenanomusta ja ylläolevista linkeistä löytyviä sopivia VRK lomakkeita. Täytetyt paperit tulee allekirjoittaa asianmukaisesti ja tuoda yhdyskunnan toimistoon. Kun hallitus tai imaami hyväksyvät anomuksen VRK:n lomake lähetetään maistraattiin.

TIEDOTUS

Ylistys Jumalalle ja rukoukset profeetan puolesta ja tervehdykset hänelle:

Pääkaupunkiseudun suurimpien moskeijoiden imaameista koostunut komitea on kokoontunut useiden kuukausien aikana keskustelemaan ja sopimaan monia askarruttanutta erimielisyyttä koskien sarastuksen ja yön rukousten aikatauluja. Tavoitteena oli tuoda esiin sopimusta, joka perustuu oikeisiin todisteisiin shariasta, oppineiden pohdintoihin ja astronomeihin. Lopputuloksena komitea sopii yksinmielisesti seuraava:

 1. Noudattaa MWL:n FiqhI neuvoston päätöksiä ja islamlaisten maiden noudattama laskentakulmia talvisin merkkien ollessa läsnä, siten, että yö rukouksen kulma on 17 astetta ja sarastuksen kulma on 18 astetta alle horisonttia.
 2. Noudattaa pohdintaa (E-CFR tutkimuksissa mainittua ijtihadiä), joka jäädyttää yön ja sarastuksen rukousten ajat, kun ne ovat pisimmillään alkaen merkkien järkkymisestä ennen kesää (huhtikuun loppupuolelta elokuun loppuun).
 3. Ken haluaa (henkilö tai moskeija), saa noudattaa vaikeuden aikana (silloin kun yö-rukous on klo 21:30 jälkeen), saa noudattaa fatwan yhdistää auringonlaskun ja yönrukoukset auringonlaskun rukouksen aikana heti peräkkäin tai yönrukous myöhästyttynä auringonlaskun rukouksesta, mutta tämän aikana, muistaen yhdistämisen aikomusta (nijäh)! ja saa yhdistää koko kesän aikana tai seurata muu ijtihäd.
 4. Saa tavisin vaikeutta kohdatessa käyttää yhdistämisen fatwa myös keskipäivän ja asr rukousten osalta, kun keskipäivän rukouksen aika on lyhyt, vaikka on parempaa noudattaa aikatauluja

KOMITEAN JÄSENET

 • Sharmarke Aw-Musse
  ( Ass-Salam Islamic Center, Myyrmäki )
 • Anas Hajar
  ( Suomen Islamilainen yhdiskunta, Rabita)
 • Abdirizaq Sugulle
  ( Masjid Al-Nuur, Espoo)
 • Abdullahi Adan
  ( Helsingin islamin keskus, Pasila )
 • Abdifatah Omar
  ( Islamic Rama Center, Itäkeskus )
 • Abdullah Mohamed Ali
  ( Masjid Alhidaya, Malmi )
 • Hussein Yussuf Absuge
  ( Itä-Vantaan islamilainen yhdyskunta, Masjid Al-Shifaa )

As-Salam Islamic Center – Helsingin Islamin Keskus – Suomen Islamilainen yhdiskunta
Masjid Al-Nuur, Espoo – Itä-Vantaan islmilainen yhdyskunta – Masjid Alhidaaya –
Islamic Rahma Center