Suomen Islamilainen Yhdyskunta

Jäsenhakemukset

Liittyminen uskonnolliseen yhdyskuntaan (VRK) 12-17 -vuotiaan suostumus uskontokunnasta liittymiseen/ eroamiseen 15-17 -vuotiaan huoltajien suostumus uskonnolliseen yhdyskuntaan liittymiseen/uskonnollisesta yhdyskunnasta eroamiseen Jäsenanomus Yhdyskuntaan liitytään täyttämällä jäsenanomusta ja ylläolevista linkeistä löytyviä sopivia VRK lomakkeita. Täytetyt paperit tulee allekirjoittaa asianmukaisesti ja tuoda yhdyskunnan toimistoon. Kun hallitus tai imaami hyväksyvät anomuksen VRK:n lomake lähetetään maistraattiin.

Aloitan JUMALAN, laupiaan Armahtajan, nimeen.

Ylistys Jumalalle, maailmojen Valtiaalle, joka sanoo Koraanissa: Ramadan on se kuukausi, jolloin Koraani annettiin opastukseksi ihmisille ja selväksi todistukseksi (Jumalan) johdatuksesta, jotta hylättäisiin paha ja valittaisiin hyvä. -Lehmän suura 185
Allah sanoo; Juuri Hän saattaa auringon paistamaan ja kuun loistamaan ja on määrännyt sille asentonsa, niin että te voitte tietää vuosien kulun ja ajanlaskun. Kaiken tämän Hän on tehnyt totuudessa. Hän selittää merkkinsä ihmisille, joilla on ymmärrystä. -Joonan Suura 5
Profeetta Muhammed rauha olkoon hänelle ja hänen seuralaisilleen sanoo hadithissa – Paastotkaa, kun näette kuun ja rikkokaa paastonne, kun näette sen. Profeetta opasti meidät tapaan, jolla voimme päätellä paastokuukauden alkua ja sen loppua kuunkierron avulla. Profeetta myös opasti, että tulisi paastoa ja rikkoa paastoaminen yhtenäisesti.
Allah sanoo Koraanissa; Pitäkää kiinni kaikki Jumalan (pelastus)köydestä älkääkä hajaantuko, vaan muistakaa Jumalan armoa teitä kohtaan silloin, kun olitte toistenne vihollisia ja Hän lähensi sydämenne, niin että te Hänen armonsa kautta tulitte aivan kuin veljiksi keskenänne. -Imranin Perheen Suura 103.
Tähtitieteellinen laskenta on Suomen muslimien edun mukainen. Sen avulla voidaan määrittää tarkasti paastokuukauden aloitusaika ja vahvistaa pyhien päivien ajankohdat. Tähtitieteellisen menetelmän avulla muslimit voivat yhtenäistyä samoihin paasto- ja juhlapäiviin sekä antaa paremman kuvan Islamista ja muslimeista. Se myös helpottaisi muslimien elämää ja arkea esimerkiksi heidän pyytäessään työ- ja opiskelupaikoistaan vapaapäiviä uskonnollisia pyhäpäiviä varten.
Alla olevat osapuolet ja myöhemmin mukaan liittyvät islamilaiset järjestöt ja yhdistykset ovat sopineet:

  1. Hyväksyä fatwan, joka yhdistää muslimit, vahvistaa heidän etuaan ja heidän yhtenäisyyttään Suomessa. He hyväksyvät yksimielisesti hyödyntää tähtitieteellisen menetelmän määrittää Ramadanin ja Shawwal-kuukauden alkamisen. Alkaen vuoden 1442 Ramadanista, joka vastaa vuoden 2021 Ramadania.
  2. Eid al-Adha perustuu edelleen pyhiinvaeltajien Arafah-päivään, jolloin Suomen muslimien juhlat ja pyhiinvaellusjuhlat ovat samaisia päiviä.

Allekirjoittajat vetoavat muihin islamilaisiin keskuksiin ja moskeijoiden hallituksiin ottamaan vastuunsa Suomen muslimiyhteisöä kohtaan ja kiirehtiä liittymään mukaan tähän aloitteeseen suuremman hyödyn saamiseksi.
Ylistys Jumalalle, maailmojen Valtiaalle